Glufziga nyheter!

 
Först gick Kit Parker ut med nyheten att Boss Nigger släpps på Blu-ray. Sen blev det klart att Warner Bros. släpper Super Fly via deras Warner Archive Collection. För bara en dryg vecka sedan gick Shout! Factory ut med nyheten att Critters 1-4 ges ut på Blu-ray i vinter. Nu har sistnämnda bolagets systerbolag, Scream Factory, meddelat att en annan barndomsklassiker gör sin debut på formatet, nämligen The Munchies.
 
 
Glufz, som den charmigt nog fick heta i Sverige, släpps den 27:e november och blir alltså den fjärde filmen (tekniskt sett den sjunde med alla Critters inräknade, men skitsamma) av totalt tio från min lista jag gjorde tidigare i år över de filmer jag allra helst vill ska släppas på Blu-ray. 40% av mina most wanted - och vi har inte ens kommit till augusti än!
 
Boss Nigger - Critters - Glufz - Scream Factory - Shout! Factory - Super Fly - The Munchies - Warner Archive Collection - Warner Bros.

Highway to the... Huh?

 
Häromdagen var vi på Lekia när Charlie fick syn på flygplanet på bilden ovan och gjorde även oss uppmärksamma på den. Jag började då sjunga på refrängen till Kenny Loggins Danger Zone - och fick en tom blick tillbaka av sonen som förmodligen undrade vad fan jag höll på med. Jag insåg då att jag inte gjort ett tillräckligt bra jobb på att lära min son om populärkultur, så det slutade med att vi köpte flygplanet åt honom av ren skuldkänsla.
 
Numera går han under smeknamnet Maverick, som dessutom är en del av titeln till uppföljaren som spelas in i detta nu.
Danger Zone - Kenny Loggins - Maverick - Top Gun

Dom bits - i HD!

 
Igår släppte Shout! Factory det mest episka releaseschemat i bolagets historia. Hela 14 titlar meddelade dom sina följare skulle släppas under andrav halvåret, nämligen dessa:

Candyman
Stephen King's Sleepwalkers
Single White Female - SKA HA
Urban Legend - SKA HA
Urban Legends: Final Cut - SKA HA
Saturday the 14th
The Craft
Silent Night, Deadly Night, Part 2 - SKA HA
Dracula: Prince of Darkness - SKA HA
Screamers - SKA HA
Obsession
10 to Midnight - SKA HA
John Carpenter's Starman - SKA HA
 
Men det som gjorde mig klart gladast var att dom även släpper SAMTLIGA fyra Critters rullar! Jag har väntat på ett Blu-ray släpp till dessa i många år nu, dom fanns med på listan jag gjorde tidigare i år över de filmer jag allra helst vill ska få en release på formatet.
 
 
Titta så vackert! En box med individuella fodral till vardera film, med original poster och VHS art samt vändbara omslag. Dessutom lovar dom att det ska vara smockfullt med extramaterial, vilket är väldigt välkommet då det enda vi fått i extramaterial tidigare är ett alternate ending på sex minuter till första filmen, vilket enbart vissa utgåvor har som easter egg.
 
Releasedatumet är satt till den 27:e november. Blir det årets bästa släpp på Blu-ray? Jag tror så!
 
*Batteries Not Included - 10 to Midnight - Candyman - Critters - John Carpenter's Starman - Obsession - Saturday the 14th - Screamers - Shout! Factory - Silent Night, Deadly Night, Part 2 - Single White Female - Starman - Stephen King's Sleepwalkers - The Craft - Urban Legend - Urban Legends: Final Cut

Vinnaren av VM-tävlingen!

 
Igår blev det klart att Frankrike tog hem VM i fotboll. Klart var också att två stycken tävlande hade siat om att just Frankrike skulle stå som vinnare när VM var över. Fredrik M Frank och Marita Johansson var dessa fotbollstokar och endast en skulle kamma hem det fina priset ovan - Escape to Victory på DVD.
 
Jag gjorde det väldigt enkelt och singlade slant om saken. Det blev klave, som jag hade tilldelat...
 
 
Grattis!
Escape to Victory - Frankrike - Tävling - VM