He's a maniac, maniac

 
Som jag skrev i inlägget om mitt nya Critters merch från Alleycat Graphics så hade jag även lite Maniac Cop pins med i beställningen som inte kom med för att dom var slut i lager, nya ska visst heller inte göras. Men kvinnan jag pratade med, Krisztina, sa att hon kanske hade några liggandes på kontoret någonstans och skulle leta efter dom åt mig. Jag sa att det vore snällt och att om hon dessutom lyckades hitta ett exemplar av den limiterade och nu utgångna Maniac Cop 3: Pin Badge of Silence boxen i retro VHS-förpackning så vore det ännu bättre.
 
Well, excuse me while I kiss the sky!
 
 
 
 
I boxen medföljer Matt Cordells ID-bricka, som tydligen togs efter att han blev mördad i fängelse, hur fan nu det går ihop, men... awesome!
 
 
Ett porträtt av Cordell man kan ha ståendes upp om man vill.
 
 
Ännu ett klistermärke, som jag med senaste paketet nu har hela sex stycken av.
 
 
Och till slut själva enamel pin badgen!
 
 
Hon hittade också en extra pin jag behövde till Markus från Filmfett, som även han är ett stort fan av franchisen. Jag fick hela köret för endast 20 pund, jävligt billigt med tanke på att när Maniac Cop-boxen såldes på hemsidan kostade bara den 30 pund, nu när den utgått går den dessutom på ännu mer om man lyckas hitta ett exemplar på eBay. Tack, Alleycat Graphics!
Alleycat Graphics - Critters - Filmfett - Maniac Cop - Maniac Cop 3: Badge of Silence - Maniac Cop 3: Pin Badge of Silence - Matt Cordell - eBay

Castellarilogy

 
Nu är det bara fyra dagar kvar till jag står och skakar hand med italienska kultfilmsregissören Enzo G. Castellari på Weekend of Hell i Tyskland. Passande som fan är det då att filmerna ovan dök upp till salu i mitt Facebookflöde, nu kan jag ta bort dom från önskelistan på Diabolik, där dom vistats alldeles för länge utan ett köp. 2019: The New Barbarians äger jag sedan tidigare på DVD, medan 1990: The Bronx Warriors och Escape from the Bronx gör debut i samlingen då jag inte ägt dom på varken VHS, DVD eller Blu-ray tidigare. Men välkomna är dom och dök precis upp i tid till ett litet Castellari-maraton nu, dagarna innan mässan.
1990: The Bronx Warriors - 2019: The New Barbarians - Enzo G. Castellari - Escape from the Bronx - Weekend of Hell

Med smak av Paul Newman

 
Paul Newman hade ett säreget beteende när han åt ute på restaurang med vänner. Han bad alltid servitören ta med sig vissa tillbehör till bordet, som han själv sedan blandade ihop och gjorde till en salladsdressing och sedan bjöd resten av sällskapet på. Den uppskattades alltid, så mycket att han började ge flaskor av dressingen i julklapp till sina grannar och vänner. 1982 beslöt han och vännen A.E. Hotchner att starta företaget Newman's Own så att dom kunde börja sälja dressingen i butiker. Dom kom snabbt fram till två regler för företaget som gäller än idag:
 
1. Alla varor skulle ha Paul Newmans ansikte på etiketten
2. Alla intäkter, ner till vartenda jävla cent, skulle gå till välgörenhet
 
 
Dressingen blev en stor succé i butiker och företaget växte samtidigt som nya produkter började säljas. En mängd olika dressingar, popcorn, hundmat, pizza, BBQ-sås och mycket mer har lagts till i sortimentet. Det har nu gått 36 år sedan företaget skapades och hittills har man donerat över 500 miljoner dollar till en mängd olika välgörenheter.
 
Newman's Own nådde även svenska butiker föra några år sedan, då butiker som ICA började med små amerikanska sektioner i butiken med extrema överpriser. När jag väl bestämde mig för att köpa en flaska fanns det såklart inga, någonstans. Enligt företaget i Sverige som köper in dessa amerikanska produkter hade dom "tillfälligt" slutat köpa in deras varor. My ass, det har snart gått tre år och jag har inte sett röken av Newman's Own här i Sverige sedan dess. Häromveckan när jag med blotta förskräckelsen insåg att det var slut på Thousand Island-dressingen här hemma kom jag att tänka på Newman's Own och att jag fortfarande inte smakat någon av företagets många dressingar och tänkte "fuck it". Jag begav mig online och hittade en butik i England med stort urval och köpte inte mindre än fyra olika dressingar.
 
 
 
En av dessa lyckliga flaskor kommer, när dess innehåll tagit slut, få äran att stå i mitt filmrum som en liten prydnad. Inget skriker filmrum lika mycket som en tom flaska dressing med Paul Newmans nuna på, liksom. Ikväll ska jag pröva ranchdressingen till en fin köttbit och inte bara Paul Newmans bästa film, utan en av världens bästa filmer, punkt.
 
A. E. Hotchner - Newman's Own - Paul Newman

Chevy Chase besvarar mina frågor under An Evening With Comedy Legend Chevy Chase

 
I januari var jag som bekant och såg eventet An Evening With Comedy Legend Chevy Chase i London. Som jag nämnde i recensionen av eventet så valdes tre frågor (egentligen fyra, men en hade behandlats tidigare under intervjudelen) som jag skickade in till anordnarna att besvaras av Chevy live på scen, frågorna läste värden Mike Read upp. Klippet gick och går fortfarande att se i min recension, men jag tycker att det även förtjänar ett eget inlägg här på bloggen under kategorin Youtube. Han är trots allt Chevy Chase - och det är inte vi.
 
 
Av någon anledning ändrade Mike Read på den första av mina frågor. Jag undrade inte vilka av Englands komiker som fått Chevy att skratta mest, utan vilka komiker överhuvudtaget som fått honom att skratta mest. Men, men, jag fick ett intressant svar ändå.
An Evening With Comedy Legend Chevy Chase - Chevy - Chevy Chase - London - Mike Read - Youtube