Tävling! Vad blir nästa temavecka?

 
69 är siffran många blir glada av att höra, medan andra får nackspärr bara av blotta tanken. 69 är också den magiska siffran på det antal frågor jag ställde till huvudpersonen i mitt nästa tema - och fick svar på. Modern av alla intervjuer kommer slå ner så hårt att den svenska bloggvärlden kommer behöva borsta av jordrester från den symboliska kroppen länge efter att den är publicerad.
 
Vem är då offret för min nästa intervju, som tog på sig denna monsteruppgift? Det tänker jag inte säga, än. Temat presenteras först nästa söndag, men för att göra det lite roligare anordnar jag en tävling där ni får gissa vem huvudpersonen är. Ni ska få tre ledtrådar, med lite grymma Columbo-skills ska det gå att få fram ett namn med hjälp av dom:
 
Israel
Ninja
Elektricitet
 
Om någon gissar rätt vinner denne en film som temats huvudperson varit involverad i. Vilken det är kan jag såklart inte meddela just nu, men det är bra grejer, jag lovar! Om fler skulle gissa rätt sker en dragning. Ni har fram till lördag den 6:e maj kl. 23:59  på er att gissa och ni kan göra det genom att antingen:
 
1. Lämna en kommentar på det här blogginlägget, glöm inte att inkludera namn och mejladress
2. Gilla och kommentera inlägget där tävlingen utlyses på Facebooksidan. Gillar ni inte redan sidan får ni gärna göra det, kommer som vanligt även en tävling under själva temaveckan med fina priser
3. Mejla gissningen till pappaalskarfilm(at)gmail.com
 
Lycka till!
 

Toppen är nådd!

 
Att Vanity är en stor favorit är ingen hemlighet för den som läst bloggen ett tag. Ni kanske till och med minns hur exalterad jag blev över nyheterna att den här filmen skulle släppas på Blu-ray tidigare i år? Well, dagen är äntligen kommen och Never Too Young to Die är nu min i HD-kvalitet! Det är nästan så att man vill gråta av glädje, en mer ren och skär njutning går inte att uppnå som samlare än när man lagt till en helig graal i samlingen. Sett till filmköp har jag svårt att se något toppa detta i år, trots att det är åtta månader kvar av året.
 
Jag ska se filmen ikväll, inatt, imorgon bitti, vid lunch, sen tar jag en paus och ser på Action Jackson för att senare avrunda lördagen med att se den med kommentarspåret till. Vanity i HD, John Stamos innan Uncle Jesse-perioden och Gene Simmons som hermafrodit. Ni hade gjort likadant i min plats!
 
Nu ska jag ha Nasty Girl på repeat fram tills det är dags att ta bort plasten från den här skönheten och stoppa in skivan i spelaren.
 
Action Jackson - Gene Simmons - John Stamos - Nasty Girl - Vanity

Double Bogie

 
Två toppenfilmer med två toppenskådisar släppta av ett toppenland - Tyskland. Det gifta paret Humphrey Bogart och Lauren Bacall gjorde många bra filmer tillsammans, varav flera numera är släppta på Blu-ray. The Big Sleep och Key Largo är två av dessa, där den sistnämnde blivit lite av en favorit i genren noir. Där är det dock Edward G. Robinson som stjäl showen med sin insats som gangstern Johnny Rocco.
 
Två toppenkvällar att se fram emot!
Bogie - Edward G. Robinson - Humphrey Bogart - Johnny Rocco - Key Largo - Lauren Bacall - The Big Sleep - Tyskland

Arrow doppar tårna i bokbranschen

 
Arrow har bestämt sig för skapa en Arrow Books serie, ovan är de tre första som släpps. Ghost in the Shell och The Blair Witch Project intresserar mig inte så mycket, men Unchained Melody: The Films of Meiko Kaji ska jag absolut ha. Böckerna kostar 12.99 pund styck om man handlar från Arrows butik och kommer vara i samma storlek som en Blu-ray, så att man kan ha böckerna bredvid sin samling Arrow-filmer, för dom som delar upp samlingen på det viset.
 
Arrow har tidigare släppt en bok, Cult Cinema: An Arrow Video Companion, men den fick mycket kritik av fans för att mycket av innehållet togs från de booklets som kommer med filmerna. Nu får dom alltså en ny chans och förhoppningsvis har vi många kvalitativa böcker att se fram emot.
 
I samma veva fick vi också veta vilka filmer som kommer våran väg i juli:
 
 
New Battles Without Honor and Humanity-boxen, Re-Animator (Empire Pictures mest hyllade rulle!) och Pulse är det som intresserar mig. Psycho II har jag redan Scream Factorys släpp av, så den hoppar jag nog över om inte det är något alldeles speciellt bland extramaterialet.
2019: After the Fall of New York - Arrow - Arrow Books - Cult Cinema: An Arrow Video Companion - Ghost in the Shell - Meiko Kaji - New Battles Without Honor and Humanity - Psycho II - Pulse - Re-Animator - The Blair Witch Project - Unchained Melody - Unchained Melody: The Films of Meiko Kaji