Sweeeeeeeet!

 
I tre år har dom viftat den framför näsan på oss, endast för att skjuta upp releasen gång efter gång. Nu har vi fått definitivt klartecken från Vinegar Syndrome, som i sitt senaste nyhetsbrev bekräftat att maj är månaden då vi äntligen får en av filmhistoriens viktigaste filmer på Blu-ray. Den sparkade in dörren åt ett helt folkslag som plötsligt var i stort demand inom amerikanskt filmskapande och dessutom kunde representeras på nya sätt i detta medium. Filmen som startade en helt ny genre. Jag snackar såklart om Melvin Van Peebles Sweet Sweetback's Baadasssss Song, den allra första blaxploitationfilmen.
 
Inget exakt datum är satt, men någon gång i maj blir det alltså och eftersom det är Vinegar Syndrome som sköter releasen kan vi räkna med gott om intressant extramaterial, som en sån här viktig film SKA ha. My, my, my, maj kan inte kännas längre bort än så här!
 
 
Blaxploitation - Melvin Van Peebles - Sweet Sweetback's Baadasssss Song - Vinegar Syndrome

Nytt från Hong Kong

 
Efter ett par förseningar fick jag äntligen hem mitt senaste paket från 88 Films, innehållandes fyra filmer från deras i mitt tycke hittills bästa serie, 88 Asia. Samtliga fyra är producerades av Shaw Brothers och tillhör två olika genrer.

Martial arts:
 
 
The Dragon Missile: Likt The Flying Guillotine är det ett vasst objekt som kastas fram och tillbaka med målet att döda så många som möjligt. Man blir fullkomligt bortskämd av alla huvuden som rullar, grymt underhållande!
The One-Armed Swordsman: Precis vad det låter som, och en av martial artsgenrens mest inflytelserika filmer med många liknande filmer bortsett från den egna franchisen (bland annat den filippinska kultfilmen The One Armed Executioner med Franco Guerrero)
 
Skräck:
 
 
Både The Ghost Lovers och The Enchanting Ghost är helt nya för mig, men 88 Asia har tidigare släppt underhållande Hong Kong-skräckisar, så det kändes som ett par bra blind buys. Nu ser jag så jäääävla mycket fram emot deras nästa release, som nu går att förbeställa:
 
88 Asia Collection - 88 Films - Franco Guerrero - Hong Kong - Martial arts - Shaw Brothers - The Dragon Missile - The Enchanting Ghost - The Flying Guillotine - The Ghost Lovers - The One Armed Executioner - The One-Armed Swordsman

Gribbit

 
I september 2016 blev jag helt till mig när Arrow kom ut med nyheten att dom skulle släppa Hell Comes to Frogtown på nytt. Tidigare hade dom släppt den i en utgåva limiterad till 1000 exemplar som var utgången sedan en tid tillbaka. Glädjen över det nya släppet avtog dock när jag senare fick veta att den skulle komma utan bookleten som ingick i originalutgåvan. Den blev då ointressant för mig eftersom bookleten är ett måste, jag köper aldrig en Arrow Blu-ray där bookleten inte längre ingår, jag ser det då som en okomplett utgåva och samlaren i mig tillåter inget sånt i bokhyllan.
 
Det positiva med nyreleasen var dock att värdet på den limiterade utgåvan sjönk ganska drastiskt. Från att ha kostat runt tusingen kom man ner till lite mer mänskliga priser, speciellt dom begagnade exemplaren. Tidigare i veckan var dagen äntligen kommen då jag fick chansen att buda på ett nytt och inplastat ex. Redo för årets största budkrig vann jag den tämligen lätt för den nätta summan 200 kr. Nu är den min, min, MIN!
 
 
 
Värt väntan!
Arrow - Booklet - Hell Comes to Frogtown

Indiegogokampanj för The Outlaw Johnny Black AKA Black Dynamite 2

 
Gillade du blaxploitationparodin Black Dynamite? Well, nu kan du vara med och stötta en uppföljare(-ish) som kommer utspela sig i vilda västern! Huvudrollsinnehavaren Michael Jai White startade häromdagen en Indiegogokampanj där han med sitt produktionsbolag Jaigantic Studios hoppas samla in en miljon dollar i hopp om att få den gjord. Det är lite mindre än en tredjedel av budgeten till filmen som beräknas bli 3,5 miljoner dollar. Perksen är bland annat:
 
- The Dude Ranch Bounty (exklusiva uppdateringar innan, under och efter produktionen, rabatt på DVD:n och medlemskap i Dude Ranch) - 10 dollar
- The Big Hoss Bounty (Bakom kulisserna-innehåll, bilder på kändisar som gör cameos, bakgrundsbild till mobilen, medlemskap i Dude Ranch och exklusiva uppdateringar) - 15 dollar
- Goin' Outlaw Coffee Mugs (en kaffemugg med två olika designs att välja mellan) - 30 dollar
- DVD pre-order (förbeställ DVD:n) - 30 dollar
- Blu-ray pre-order (förbeställ Blu-ray) - 40 dollar
- Autographed Movie Poster (få en poster signerad av Michael Jai White) - 100 dollar
 
För den med mycket pengar att bränna kan man också få en cameo i filmen och bli antingen skjuten eller spöad av Johnny Black och få en credit i sluttexten.
 
Kampanjen pågår i en månad och Jaigantic Studios lovar att matcha det fansen bidrar till kampanjen, dollar för dollar. Så, vill ni ha en uppföljare(-ish) till en av de bästa parodierna som någonsin gjorts har ni nu chansen att vara en bidragande orsak till att den blir gjord. Kolla på trailern nedan och donera, donera, donera!
 
Black Dynamite - Dude Ranch - Indiegogo - Indiegogokampanj - Jaigantic Studios - Michael Jai White - The Outlaw Johnny Black - Vilda västern