Work in progress...

 
Det blir inte mycket mer väsen av mig här på bloggen, åtminstone fram till på söndag. Nästa vecka har jag nämligen ganska fullt upp, så därför har jag valt att jobba på att redan den här veckan ha allt förberett inför... MIN NYA TEMAVECKA! Vad, eller vem den kommer centrera kring får ni veta på söndag och temaveckan drar igång på måndag.
 
Jag vågar inte lova något... äh fuck it, jag GARANTERAR att temaveckan kommer sparka så otroligt jävla mycket röv. Jag blir öm om min bara av tanken. Så ni som gillar underhållande kult och B-filmer får hålla ögonen öppna på söndag. Har man funnit tidigare intervjuer intressanta att läsa kan jag glatt meddela att jag ordnat en intervju även till denna temavecka.
 
Vi ses på söndag!
 
Temavecka

88 Films The Slasher Classics Collection

 
88 Films är ett av mina favoritbolag, ett perfekt komplement till Arrow när det kommer till B, kult och mer obskyr genrefilm. Dom har några serier som ständigt rullar på med nya titlar, bland annat The Italian Collection, 88 Asia Collection och alltså dagens ämne - The Slasher Classics Collection. Jag har tänkt börja samla på den sistnämnda nu, det hade jag gjort för länge sedan om jag inte varit så kluven över om jag ska samla på mig alla i serien (en samlarskada) eller bara dom som är/verkar intressanta.
 
Valet har fallit på endast dom intressanta, eller rättare sagt relevanta. En sjuk avvikelse som samlaren i mig inte kan sluta störa sig på är nämligen att runt hälften av dom 26 släppta inte ens är slashers. Children of the Corn-trilogin, The Bogey Man, Hollywood Chainsaw Hookers för att ta några exempel, vad fan har dom i serien att göra? Är det för mycket begärt att man med namnet The Slasher Classics Collection faktiskt enbart släpper filmer som tillhör just den subgenren? Man har ju redan tagit i lite väl mycket genom att använda sig av ordet "classics" när många av filmerna är långt ifrån klassiker.

Aja, nu när jag bestämt mig för att börja köpa dom relevanta är det dags att beställa några av följande slashers från serien:
 
Graduation Day
X-Ray
Splatter University
Intruder
Return to Horror High
Nail Gun Massacre
Don't Go in the Woods
Sleepaway Camp II
Sleepaway Camp III
Hide and Go Shriek
Just Before Dawn
 
Har jag glömt någon?
88 Asia Collection - 88 Films - Arrow - Children of the Corn - Don't Go in the Woods - Graduation Day - Hollywood Chainsaw Hookers - Intruder - Just Before Dawn - Nail Gun Massacre - Return to Horror High - The Bogey Man - The Italian Collection - The Slasher Classics Collection

Daddy's Little Helper

 
Jag säljer en del film på Facebook och brukar då ställa filmerna mot en vägg i vardagsrummet för att sedan ta kort på dom. Min son har hjälpt mig med det några gånger och sitter sedan i mitt knä när jag tar korten. Det är visst spännande att kolla på korten när dom precis tagits. Nej, jag förstår heller inte fascinationen, men varje minut man kan få honom på andra tankar än glass, eller "Ijjjjass!" som han kallar det (den enda sötsak vi låter honom äta bortsett från tårta/kaka när någon fyller år) får man ta vara på.
 
Igår eftermiddag tog han sig helt plötsligt ner från soffan, gick till bokhyllan med TV-serier och mammas filmer och gick igenom filmerna, till synes ganska noga. "Nej... nej" sa han varje gång han ratade en film innan han hittade den rätta och då utbrast "Ja!". Det här pågick till han hittat tre filmer han var nöjd med, som han sedan tog med sig och ställde upp mot väggen enligt bilden ovan och stolt påpekade för mamma och pappa hur duktig han varit.
 
Och visst var han duktig. Inte nog med att han ställde upp dom mer eller mindre i ren perfektion, han valde dessutom tre riktiga skitfilmer som verkligen borde säljas. Det var han banne mej värd en glass för!
 

Once you Pop!...

 
För ungefär sju månader sedan skrev jag om hur jag utnyttjade utrymmet som blev kvar i överhyllorna till mina Billy bokhyllor från IKEA. Bilden ovan är från bokhylla nummer två, nu komplett med tio Pop! Vinyls överst. RoboCop och Jack Burton följde med från första hyllan, som i sin tur fick ett par tillskott från en annan kär 80-talsklassiker - Gremlins.
 
 
Jag har redan börjat jobba på den tredje hyllan, som kommer att följa ett visst tema mer än dessa två gjort. Men till dess att den är klar, känner ni igen alla karaktärer och filmerna dom tillhör på det nya hyllplanet?
 
Gremlins - IKEA - Jack Burton - Pop! Vinyls - RoboCop