50% off Pop!

 
GameStop i stan har för tillfället 50% rea på samtliga Pop! Vinyls i butiken, ovan är de tre jag hittade den här gången. Priset för alla tre blev 152 kr, vilket är mycket överkomligt. Det blir ingen The Hateful Eight-samling, jag nöjer mig med Kurt Russells karaktär. Jag har ju sedan tidigare hans Jack Burton från Big Trouble in Little China, så det kändes inte mer än rätt att köpa en 30 år äldre Kurtan. E.T. får också klara sig utan Elliott, som jag inte har några planer på att köpa. Däremot kommer Dale Doback, den andra styvbrodern från Step Brothers inköpas inom kort för att komplettera den samlingen.
 
Rean kom mycket lägligt då jag för bara ett par dagar sedan fick hem tre stycken hyllplan från IKEA till mina Billy bokhyllor. Nu är jag på god väg att fylla toppen av min andra bokhylla med Pop! Vinyls.
 
Big Trouble in Little China - E.T. - GameStop - Kurt Russell - Pop! - Pop! Vinyls - Step Brothers - The Hateful Eight

Carrie Fisher har avlidit

 
Som de flesta kanske vet fick Star Wars-stjärnan Carrie Fisher en hjärtattack den 23:e december. Efter att ha vårdats på sjukhus i fyra dagar gick hon idag bort. Hon blev bara 60 år gammal, en alldeles för ung ålder att avsluta livet på.
 
Hon kommer självfallet först och främst alltid förknippas med karaktären Prinsessan Leia i Star Wars-filmerna, men hon var med i mycket annat bra också. Under the Rainbow, en bortglömd film med Chevy Chase, En Djävul Till Granne och När Harry Träffade Sally är några filmer värda att nämna. Vi har turen att få se henne i Star Wars Episod VIII i december nästa år eftersom inspelningen av den filmen blev klar i somras, dock kommer hennes frånvaro i Episod IX utan tvekan vara påtaglig.

I skrivande stund är jag nog inte ensam om att ha mitt Facebookflöde fyllt med bilder på Carrie Fisher från fans som vill att hon ska vila i frid, ett tecken på att hon berört många under sin livstid.
 
Vila i frid, Carrie.
Carrie Fisher - Chevy Chase - En Djävul Till Granne - När Harry Träffade Sally - Prinsessan Leia - Star Wars - Under the Rainbow

Årets julklappar

 
Som vanligt blev det lite film med mitt namn på under julgranen i år. Sammanlagt blev det nio stycken Blu-rays som jag kan sysselsätta mig med att se på de närmaste veckorna.
 
 
Rosemary's Baby: Ett stort fel rättas inom kort när jag för första gången kommer se Rosemary's Baby.
Amadeus: Väldigt länge sedan jag såg Amadeus, hoppas den är lika bra som jag minns att den var.
Wyatt Earp: Med denna äntligen i samlingen kan jag nu se Wyatt Earp och Tombstone nära inpå varann och en gång för alla bestämma mig för vilken som är bäst.
 
 
Det har blivit lite av en tradition att jag får ett par filmer med John Wayne i julklapp. Jag tror det här är den tredje eller fjärde julen i rad jag haft lyckan att se hans vackra nuna när jag rivit av presentpappret på julafton.
 
The War Wagon: Här teamar The Duke upp med Kirk Douglas i en mycket underhållande western.
Spartacus: Kirk Douglas i sitt esse! Har den sedan tidigare på DVD och behövde uppgraderas, ska tydligen se utomordentligt bra ut!
Rio Lobo: Samma som ovan, en av många filmer med The Duke som behöver uppgraderas till Blu-ray. För övrigt en väldigt underskattad och bortglömd film från tidigt 70-tal.
 
 
My Girl: En av de många filmer som får tårarna att rinna för mig. Aldrig ägt den på något format tidigare, kände att det behövde ändras på.
The Purge: Första delen som kickade igång en mycket underhållande filmserie, jag hoppas att det görs många fler!
Creed: 'Nuff fucking said, eller hur, Fiffi?
 
Det var filmerna jag fick i år. Som alltid var det kul att öppna julklapparna, det är något jag aldrig kommer växa ifrån, men det bleknar i jämförelse med att för första gången se glädjen i min sons ögon när han öppnade sina paket (förra julen, hans första, tyckte han att presentpappret var det mest intressanta) samt när han senare lekte med sina nya leksaker. Det värmde i hjärtat på ett sätt som är svårt att sätta ord på. Han lekte med sitt nya tåg och sina bilar så mycket att han var uppe mycket längre än han brukar vara. Det gjorde oss inget, det var ju trots allt julafton.
 
God fortsättning på er!
 
Amadeus - Creed - John Wayne - Kirk Douglas - My Girl - Rio Lobo - Rosemary's Baby - Spartacus - The Duke - The Purge - The War Wagon - Wyatt Earp

God Jul önskar Pappa Älskar Film!

Jag vill passa på att önska alla mina läsare en riktigt god jul och hoppas att ni får det trevligt med era nära och kära. Om några dagar är jag tillbaka igen med en liten rapport om vad jag fått för filmer denna jul och lite senare kommer även en recension på en film jag kommer samköra med en prominent filmbloggare.
 
Jag väljer att lämna er med att låta Charlton Heston läsa det över hundra år gamla brevet som en viss Virginia O'Hanlon skickade in till New York-tidningen The Sun år 1897, samt redaktören Francis Pharcelius Churchs svar till den åttaåriga lilla flickan. Det kom att bli en riktig klassiker som återpublicerats mer än någon annan artikel i USA och har sedan länge varit synonymt med julen där. Jag kan inte tänka mig någon mer passande att läsa upp den än just Charlton Heston med sin mäktiga röst. Här har ni den:
 
Yes, Virginia, There is a Santa Claus
 
Charlton Heston - Francis Pharcelius Church - The Sun - Virginia O'Hanlon - Yes, Virginia, there is a Santa Claus