Tävling! Vilka vinner fotbolls-VM?

 
Fotbolls-VM i Ryssland är, som ni kanske märkt, i full gång. För att fira att väntan äntligen är över anordnar jag därför en tävling på bloggen! Alla må inte gilla fotboll, men vem gillar inte Sylvester Stallone? Det är nämligen fotbollsfilmen Escape to Victory på DVD du kan vinna, där även Michael Caine och svensken Max Von Sydow har roller. Allt du behöver göra för att kunna vinna filmen är följande:

1. Gå in på bloggens officiella Facebooksida och gilla eller dela inlägget där jag utlyser den här tävlingen. Gilla också själva Facebooksidan om du inte redan gör det.
2. Lämna även en kommentar i inlägget och skriv vilket lag DU tror vinner VM. Om flera gissar rätt avgörs vinnaren genom lottdragning.

Tävlingen pågår fram till den 28:e juni, på gruppspelets sista dag. Lycka till!
Escape to Victory - Fotbolls-VM - Max Von Sydow - Michael Caine - Sylvester Stallone - Tävling

...you can't stop!

 
Projektet med att pryda mina Billy bokhyllor från IKEA med 10 stycken Pop! Vinyls på det allra högsta hyllplanet går framåt. Hur det ser ut på den första och andra hyllan kan ni se bilder på i det här inlägget. Nu står även den tredje hyllan klar, som jag valt att ha ett skräcktema på. Så här blev resultatet:
 
 
Förmodligen den lättaste av mina tre hyllor att räkna ut vilka karaktärer det är. Kan du alla?
 
Det återstår fortfarande en fjärde billyhylla att skaffa figurer till, men den är också full med film snart så det dröjer inte länge förrän även en femte hylla behöver ett gäng Pop!-figurer. Tur att det är drygt 30 figurer kvar på min want list.
 
Billyhylla - IKEA - Pop! - Pop! Vinyls

Will you be...

 
Idag fyllde jag en stor lucka i min slasher-samling genom att få hem den här godingen ovan. My Bloody Valentine släpptes av Lionsgate 2009 (för att casha in på remaken som hade premiär då) och har varit utgången länge nu. Det har gjort att den blivit en av de mest eftertraktade, för att inte tala om dyra, slashers på Blu-ray formatet bland samlare. Jag fick tag på ett ex som inte spräckte plånboken för mycket via Facebook.
 
Att jag äntligen lagt till den i min samling betyder förmodligen att Scream Factory om sisådär en vecka eller så går ut med nyheten att dom köpt rättigheterna för att släppa den igen i en fet utgåva. Skulle inte förvåna mig ett jävla dugg, men fram till dess ska jag se till att njuta av vetskapen att jag nu äger den, äntligen.
Lionsgate - My Bloody Valentine - Scream Factory - Slasher

Röda mattan

 
Att skaffa en röd matta inne i filmrummet har varit på min to do-list ända sedan vi flyttade till våran nya lägenhet. Jag har kollat på mattor några gånger tidigare men hittade aldrig den rätta, men nu i veckan vid ett besök i en mattaffär sa det bara sa klick! Det låter och borde varit jävligt simpelt nu när man hittat den rätta mattan, men icke...
 
Jag begav mig hem för att få exakt längd på mattan (bredden på mattan i butiken var 1 meter, vilket var perfekt) och gick tillbaka till butiken dagen därpå. Deras matta sträckte sig bara till 316 cm, jag behövde dessvärre 355 cm. Så dom ringde butiken i grannstaden som fick klippa en i rätt längd och sedan leverera den till butiken i stan. När jag skulle hämta ut mattan kände jag att underdelen av mattan var av ett visst gummi som jag tyvärr haft dålig erfarenhet av tidigare, då den färgat av sig på golvet och lämnat en stor fläck, vilket inte gick att få bort med varken vatten, såpa eller en osanktionerad exorcism. Men, men, den var beställd, levererad och jag stod i butiken med kortet i hand, så jag bestämde mig för att köpa den ändå och lita på att min inre MacGyver skulle komma på en lösning på dilemmat.
 
 
Lösningen kom i form av ett vitt filttyg, som skulle fästas på undersidan av mattan med hjälp av en dubbelsidad mattejp. Filttyget fanns förstås inte i en meter på bredden, endast 90 cm, så vi fick klippa till fyra stycken 10 centimeter breda och 90 cm långa bitar av tyget som blev över och fästa det vid sidan om resten av tyget. Mattejpen tog såklart slut precis innan vi blev klara, så jag var tvungen att åka in till Clas Ohlson igen för att köpa en rulle till. Att sätta dit mattejpen på undersidan av mattan var inga större svårigheter, även om det inte var världens enklaste sak att göra, men att fästa det där jävla filttyget till mattan är en helt annan historia som krävde en hel del blod, svett och tårar... mest tårar. När det var gjort var det bara att vända på mattan man kommit att hat-älska och gå längs kort och långsidorna för att hjälpa tejpen att fästas. En procedur som mest såg ut som en misslyckad regndans.
 
Sen var saken biff och mattan kunde föras in i rummet och rullas ut på sin rättmätiga plats. Det blev precis så bra jag hade hoppats det skulle bli. Det var värt allt slit, fixande, trixande och det gråa håret. Snyggt som fan blev det och nu har jag en egen röda mattan i filmrummet, som är ett steg närmare ren perfektion!
 
Clas Ohlson - Filmrum - MacGyver - Röda Mattan