Andrew Leavold i Sverige!

 
Bloggfavoriten och intervjuoffret Andrew Leavold är just nu på en bokturné i Europa med sin nya bok The Search for Weng Weng, ett komplement till dokumentären han gjorde. Under turnén håller han ett litet föredrag/Q&A, visar 90 minuter av aldrig tidigare sedda scener med Weng Weng ur några filmer samt signerar böcker och säljer diverse merchandise. Stopp på turnén inkluderar bland annat England, Danmark, Spanien, Frankrike och Tyskland. Ett stort och sorgligt undantag på turnén är Sverige, trots försök från flera håll i landet, även från mig. Med hjälp av VideoWest Filmquiz såg det ut att han skulle få gästa nattklubben Arbis, men kort innan min son föddes kom beskedet att det inte gick ihop med datumen och jag hann inte försöka ordna med något annat efter det. Men...
 
Eftersom han ändå hade en lucka på några dagar i schemat bestämde sig Andrew för att besöka mig i Norrköping istället som turist och för en inofficiell Weng Weng-träff tillsammans med några vänner. Vi har ett gästrum åt honom här hemma där han ska slagga i utbyte mot underhållande historier om Weng Weng och ett okänt antal bajsblöjbyten. Han anländer från Köpenhamn om några timmar och jag känner mig rätt säker på att dom följande dagarna kommer bjuda på mycket skratt och en del goda minnen, allt tack vare den här lilla killen:
 
Andrew Leavold - Norrköping - The Search for Weng Weng - VideoWest Filmquiz - Weng Weng

Burt, The Gute & Jackie

 
Fick hem lite film från Tyskland i veckan:.
 
Malone: Typ Road House light, en trevlig actionrulle utspelad i en småstad med en ascool Burt Reynolds.
High Spirits: En riktig VHS-klassiker, trots att jag aldrig såg den när det begav sig. Snacka om Spöken, som den fick heta i Sverige, såg jag lite överallt i hyrfilmsbutiker som ung. Hur jag lyckades undvika att varken köpa eller hyra den vet jag inte, Steve fucking Guttenberg har ju trots allt en av huvudrollerna! Ska bli kul att äntligen få se den för första gången.
First Strike: Jackie Chans fjärde del i Police Story serien.
Burt Reynolds - First Strike - High Spirits - Jackie Chan - Malone - Police Story - Road House - Snacka om Spöken - Steve Guttenberg

And so it begins...

 
Nu är 88 Films The Slasher Classics Collection samlingen officiellt påbörjad, med den väldigt omtyckta Just Before Dawn. Den kom med ett limiterat slipcover som sålde som smör, så valet var ganska lätt gjort med vilken titel man skulle börja med. Nu är det följande kvar att skaffa (som är släppta hittills):

Graduation Day
X-Ray
Splatter University
Intruder
Return to Horror High
Nail Gun Massacre
Don't Go in the Woods
Sleepaway Camp II
Sleepaway Camp III
Hide and Go Shriek
 
Uppdraget att samla på sig dom blev svårare när jag kom på att det var booklets till dom flesta, som bara kom med första printen, vilket innebär att många lär anlända utan booklets om man köper dom nya. Ingen har sagt att samlande är lätt.
 
*Batteries Not Included - 88 Films - Don't Go in the Woods - Graduation Day - Hide and Go Shriek - Intruder - Just Before Dawn - Nail Gun Massacre - Return to Horror High - Sleepaway Camp III - Splatter University - The Slasher Classics Collection

If the glove doesn't fit...

 
Jag minns än idag reklamen på TV3 för O.J. Simpsons rättegång. Så stor var spektaklet att även vi i Sverige kunde se den. Jag minns också hur mycket jag hoppades att han skulle förklaras oskyldig, trots att jag inte kunde följa rättegången (sändes efter läggdags) och därför inte hade någon aning om bevisen mot honom. För mig var han ju Nordberg, liksom, han kunde ju inte ha utfört så hemska brott som dom han anklagats för.
 
 
Idag vet väl alla hur det gick i det som fått namnet trial of the century och referenserna till den samt O.J. Simpson har varit ofantligt många under åren. Förra året kom sportkanalen ESPNs dokumentär om O.J. och händelserna, O.J.: Made in America, bestående av fem delar på cirka en och en halv timme vardera. Den har hyllats till skyarna och vunnit galet många priser, inklusive en Oscar för bästa dokumentär i år.
 
 
När vi övernattade på BB för snart två veckor sedan sändes första avsnittet på SVT1 under kvällen, men några andra nyblivna föräldrar ville hellre se den fyrtiosjunde eller vilken del det kan ha varit av Wallander på 4:an istället, så jag fick vänta lite med att se den första delen. Under ett nattskift förra veckan satte jag mig äntligen ner och såg på första delen och fastnade direkt. Väntan på nästa avsnitt kändes lång, mycket lång. Jag satt och räknade ner minuterna timman innan det andra avsnittet började och när avsnittet var avklarat förstod jag att jag inte kunde vänta tre veckor till för att se klart på allt. Det fick bli en tur till Amazon, där en fin samlarutgåva såldes för det pinsamt låga priset 21 dollar. Jag knyckte den och valde expressfrakt med UPS, två dagar senare och nu är den minsann här!
 
 
Jag skulle vilja streckkolla resterande tre avsnitt, men kommer suga på karamellen lite och se ett avsnitt om dagen istället och sedan gå igenom allt extramaterial. Jag känner på mig en framtida recension här på bloggen...
 
Mycket passande är det för övrigt idag, av alla dagar, som O.J. Simpsons öde bestäms av frigivningsnämnden för ett annat brott han för tillfället sitter i fängelse för och har gjort dom senaste 9 åren. Det har redan börjat kallats parole hearing of the century och i äkta amerikansk anda kommer det sändas live på flera kanaler. Han förväntas gå fri då han varit en problemfri fånge och redan suttit längre än man brukar för dom brott han begått. Blir det ett nytt kapitel som skrivs om O.J. Simpson ikväll? Jag inväntar domen med spänning! O.J., däremot, verkar inte speciellt orolig.
 
Amazon - ESPN - Nordberg - O.J. - O.J. Simpson - O.J.: Made in America - Oscar - Parole hearing of the century - SVT1 - TV3 - Trial of the century - UPS - Wallander