Locked up - again

 
När jag var runt 11-12 år hyrde jag och en vän Penitentiary II på VHS. Jag var nog då på toppen av min Rocky-fandom och självaste Clubber Lang - Mr. T, såg ju ut att ha huvudrollen av omslaget att döma, som dessutom fick det att se ut som en ren boxningsfilm. Hypade till tusan satte vi in kassetten i VHS-spelaren och tittade på vad vi då i våra unga år tyckte var bland det sämsta skit vi någonsin sett. När jag såg den igen många år senare med helt andra förväntningar var den inte så hemsk, men det är minnet av den djupa besvikelsen vi kände när vi först såg den som etsat sig fast i mitt minne..
 
Nu, 20+ år senare efter första kontakten med filmen gjordes har Vinegar Syndrome släppt den i en ny fetingutgåva lik den dom släppte till första delen i januari. Bortsett från den limiterade slipcovern (1500 ex), som är sexigt embossed på båda sidor och ryggar, får man även följande extramaterial:
 
• Archival commentary track with Jamaa Fanaka (writer / producer / director)
• “In the Raw” – archival interview with Jamaa Fanaka
• “Too Sweet on the Outside” – interview with Leon Isaac Kennedy
• Isolated soundtrack
• Original theatrical trailer
 
 
Tyvärr är inte Penitentiary III planerad att släppas på formatet än, men jag håller tummarna för att den kommer tids nog.
Clubber Lang - Jamaa Fanaka - Leon Isaac Kennedy - Mr. T - Penitentiary - Penitentiary II - Penitentiary III - Vinegar Syndrome

Boss Nigger släpps på Blu-ray!

 
 
 
 
 
 
 
Ja, som konversationen ovan nämner kommer mästerverket Boss Nigger släppas på Blu-ray i år! Hur det gick till? Det ska jag berätta för er...
 
I januari kontaktade jag ägaren till rättigheterna av filmen och frågade om det fanns några planer att uppgradera det nuvarande DVD-släppet till Blu-ray. Jag fick snabbt ett svar där Kit, som han heter, sa att om jag tror det skulle bli ett bra släpp på Blu-ray skulle han se vad han kunde göra. Jag svarade och sa att filmens stora cult following gör att det är en av filmerna i blaxploitationgenren som fans helst vill se få en uppgradering. Jag nämnde också att det vore toppen om den kunde släppas med originalpostern och originaltiteln som omslag (på DVD har den döpts om till "Boss"), åtminstone som omvändbart omslag vilket bolag som Arrow Films, 88 Films med flera erbjuder samlarna.
 
Han bad mig hålla utkik de närmaste månaderna efter ett kungörande och, well, lookie here...
 
 
Titt på fan! Originalpostern med originaltiteln på omslaget, något filmen mig veterligen aldrig haft på något officiellt sedan VHS-tiden. Följande extramaterial ingår också:
 
- Original Theatrical Trailers
- Video Specials: A Conversation With Fred "The Hammer" Williamson with Joel Blumberg
- Video Specials: A Boss Memory with producer Myrl Schreibman
- Video Specials: A Jack Arnold Tribute to Producer Myrl Schreibman

Den finns redan nu att förboka på Amazon och releasedatumet är den 14:e augusti. Jag skrev genast ett mejl och tackade honom för att han gjorde det till en realitet. Han svarade att det var så lite så, och ville att jag skulle komma ihåg att mitt förslag gjorde skillnad! Awwww...
 
Då är det åtminstone en film jag kan bocka av från min lista över de tio filmer jag hoppas släpps på Blu-ray i år samtidigt som jag bokat en plats i himlen med denna goda gärning. Här har ni ledmotivet till filmen, passande att lyssna på efter dessa utmärkta nyheter!
 
88 Films - Amazon - Arrow Films - Boss Nigger - Fred "The Hammer" Williamson - Fred Williamson - Jack Arnold - Joel Blumberg - Myrl Schreibman

The Empire Pictures Blu-ray Collection

 
Förra året skrev jag lite om Charles Bands Empire Pictures och hur mycket jag såg fram emot dokumentären om filmstudion, Celluloid Wizards in the Video Wasteland: The Saga of Empire Pictures. Filmen är tyvärr fortfarande inte släppt, men i väntan på det har jag många, många timmar Empire Pictures goodness att njuta av här hemma. Som jag också skrev förra året skulle det släppas en Blu-ray box med 18 av deras mest kända filmer, limiterad till 600 exemplar och signerade av Charles Band själv.
 
 
Boxen kostade 250 dollar plus frakt och eventuell tull. Eftersom jag redan ägde flera av titlarna sedan tidigare var jag därför först osäker på om jag skulle köpa den och bestämde till slut för att fortsätta köpa dom enskilt istället. Mot slutet av året hade dock Fullmoondirect en julrea där priset på boxen sänktes - drastiskt. 130 fjuttiga dollar skulle dom ha för boxen, 130! Det var inget att tänka över och jag beställde den på studs.
 
Efter några veckor kom paketet som alla andra paket jag får i år kommer jämföras med.
 
 
På locket är det Empire Pictures loggan på varje sida, mot den svarta bakgrunden. Väldigt snyggt och stilrent. En av sidorna har också en lista på vilka filmer som ingår i boxen och det är där Charles Band valt att signera och numrera boxarna. Min box var nummer 422 av de 600 som gjordes.
 
 
När man öppnar locket möts man av den här vackra synen:
 
 
Varje sida pryds med vacker poster art i ett kollage av olika filmer som ingår i boxen.
 
 
 
 
 
Man får också med en booklet på 24 sidor, skriven av bland annat Dave Jay, författaren till Empire of the B's, en bok om filmstudion.
 
 
Nu till filmerna man fick med i boxen!
 
Arena & Robot Jox
 
 
Ghost Town, Cellar Dweller & Catacombs
 
 
Prison & Dolls
 
 
Troll & TerrorVision
 
 
From Beyond & Crawlspace
0
 
Trancers, Eliminators & The Dungeonmaster
 
 
Metalstorm, Ghoulies 1 & 2
 
 
Och till sist 3D-versionen av Metalstorm.
 
 
De flesta av filmerna var tidigare släppta av Shout! Factory. Extramaterialet som man fick på deras utgåvor ingår även här, man har bara gjort nya omslag för att göra det enhetligt - och jävligt snyggt. Det här blev snabbt en av mina favoriter i samlingen, de bästa 130 dollar jag spenderat och väl värt de 250 dollar den annars kostar!
 
Arena - Catacombs - Cellar Dweller - Celluloid Wizards in the Video Wasteland: The Saga of Empire Pictures - Charles Band - Crawlspace - Dave Jay - Dolls - Eliminators - Empire Pictures - Empire of the B's - From Beyond - Ghost Town - Ghoulies - Ghoulies 2 - Metalstorm - Metalstorm 3D - Robot Jox - Shout! Factory - Terrorvision - The Dungeonmaster - The Empire Pictures Blu-ray Collection - Trancers - Troll