5 ställen i London jag ska besöka i filmnördens tecken

 
Jag ska som bekant till London om några dagar för att se Chevy Chase live på scen. Vi kommer utöver det ha några dagar på oss att strosa runt i London, så självklart kommer det finnas tid för aktiviteter att göra för att tillfredsställa filmnörden i mig. Det här är de fem ställen jag ska besöka:
 
1. HMV
 
 
Visst ska man passa på att köpa film när man väl är i England, så slipper man tråkiga saker som fraktavgifter och att vänta på paket. Jag kan dessutom personligen kolla efter ifall vissa releaser från bland annat Arrow fortfarande har bookleten kvar, något man annars får chansa på vid beställning online om releasen har varit ute ett tag. HMV brukar ha bra erbjudanden också, mycket 2 for 15/2 for 25 på Arrow Video, 88 Films, Eureka m.fl. Fan, jag dreglar bara vid tanken på att gå loss på deras Premium Collection serie.
 
2. Forbidden Planet
 
 
Ett besök i London är inte komplett utan att ha varit på Forbidden Planet, som är ett sorts Mekka för nördar av många sorter. Där kan man köpa film, böcker, tidningar, actionfigurer, statyer och mycket annan merchandise. Jag har aldrig kommit ut från den butiken tomhänt och lär inte göra det den här gången heller.
 
3. The Lamb Tavern
 
 
Jag såg om John Waynes mycket underhållande polisrulle Brannigan nyligen och insåg att jag inte en enda gång under mina vistelser i London besökt baren med det ökända slagsmålet (som till och med prydde vissa posters), där Wayne ger några britter på käften för att ölen är ljummen, eller något. Det tänker jag ändra på med den här resan. Känns jävligt coolt att snart kunna säga att man tagit en pint på samma bar som självaste The Duke. 
 
4. Bio!
 
 
Jag försöker alltid gå på bio när jag är i utlandet för att få en känsla över olika biokulturer. Den här gången blir det minst ett biobesök. Det som bland annat lockar är British Film Institute-skötta BFI Southbank, där vi dagen innan hemfärd kan se Ed Wood, dom visar också Sunset Boulevard dagen vi anländer. På The Prince Charles Cinema kan vi också se Terminator 2: Judgment Day. Något ni kan ge er fan på att jag ska på är Dirty Dancing: Sing-A-Long! Den går bara tre datum i London och ett råkar vara när vi är i stan - ödet! Så det kommer jag absolut inte missa, som det stora Patrick Swayze fan jag är. Biljetterna är redan bokade.
 
5. Madame Tussaud's
 
 
Jag har tidigare varit på den i New York, men Tussaud's i London ska ju vara den bästa Madamen har att erbjuda av allihop, så nu hoppas jag på många selfies med vaxdockor av intresse.
 
Det var dom ställena jag planerat att besöka, men det blir kanske fler, vi får se. Eftersom jag är borta några dagar blir det tyvärr tyst på bloggen fram till tidigt nästa vecka, men ni kan följa med lite i min resa på bloggens Facebooksida där jag kommer skriva några korta inlägg och lägga upp bilder under min vistelse.

Cheers!
88 Films - Arrow Video - BFI Southbank - Brannigan - Chevy Chase - Dirty Dancing - Dirty Dancing Sing-A-Long - Ed Wood - Eureka Entertainment - Forbidden Planet - HMV - John Wayne - London - Madame Tussaud's - Patrick Swayze - Premium Collection - Sunset Boulevard - Terminator 2: Judgment Day - The Lamb Tavern
Nicklas Astfors

Men, men men!

Du har ju inte listat legendariska restaurangen "Planet Hollywood" via Haymarket!

Det är ju ett cinematiskt måste i London! =)

/Astfors

Svar: Sant! Men varit där för några år sedan när jag var i London för att se Sylvester Stallone på ett liknande event. Vet inte om det krävs ett nytt besök där, så länge dom inte fått in nya intressanta props.
Pappa Älskar Film

Christer Holm

London är min favoritstad och det märks tydligt här hemma. Var där för något år sen på En Doctor Who / Sherlook resa.

Svar: Låter kul! Ja, London är en fantastisk stad. Helt sjukt att man kan åka dit för, som i mitt fall den här gången, 120 kr - tur & retur!
Pappa Älskar Film