Dario Argento och Sonny Chiba i juni!

 
Förra veckan meddelade Arrow vilka filmer dom släpper i juni och som vanligt fanns det något av intresse för egen del, även om det inte var en jättestor månad direkt. Det blir ett köp av Dario Argentos debutfilm som sparkade igång giallogenren på allvar, The Bird With the Crystal Plumage. Bortsett från bättre bild genom en 4K restoration rättar också Arrow sitt tidigare släpp som var i fel bildformat, samt slänger in en massa nytt extramaterial. Det blir en uppgradering som heter duga med andra ord.

Gladast av allt är jag dock över att dom fortsätter ge Sonny Chiba lite välförtjänt kärlek. På formatet Blu-ray är det en upprörande försummad skådespelare. Arrow försöker ändra på det dock genom att släppa två filmer inom ramen av ett par månader - som dessutom aldrig tidigare släppts utanför Japan. I april kommer Wolf Guy och i juni som det stod klart igår kommer alltså Doberman Cop. Om man inte var såld redan vid nämnandet av Sonny Chiba är chanserna goda att man såldes på filmernas titlar. Det kan ju inte vara något annat än bra!?
 
Förhoppningsvis är det bara början, det ska komma minst nio filmer till bara i år från Toei Company, som producerade båda filmerna ovan.
Arrow - Dario Argento - Doberman Cop - Sonny Chiba - The Bird With the Crystal Plumage - Wolf Guy
Movies - Noir

Kul med sånt här. Har själv sett en del med Sonny Chiba. Allt är inte direkt bra, men en del är helt klart värt en titt och mer än så.

Utan att kolla upp det är mina favorit Bullet Train (en föregångare till Speed, men på ett tåg istället för buss).

Svar: Har du koll på att Twilight Time sent förra året släppte Bullet Train på Blu-ray?
Pappa Älskar Film

Movies - Noir

Nej, har dålig koll på vad som släpps nuförtiden. Den var med i en Sonny Chiba-box som min bror hade köpt när vi var i Japan har jag för mig...