Rean från himlen och helvetet

 
Det satt långt inne. Jävligt långt. Men nu är filmerna hemma i bokhyllan där dom hör hemma och inte på någon postterminal och samlar damm. Vad fan pratar jag om? Jo...
 
Det var en gång en rea, den bästa jävla filmrean jag någonsin sett förut. Kino Lorber Studio Classics stod som värdar för kalaset och det var ett trettiotal sidor att scrolla igenom. När jag slängt dom titlarna jag skulle ha i varukorgen och skulle vidare till kassan såg jag den hemska lilla texten "Please note: Only ships to US & Canada". Jag var helt förstörd, men fick en livlina i form av en kontakt i USA som kunde hjälpa mig. Vi gjorde en gemensam beställning som skickades hem till honom och han skickade sedan vidare filmerna till mig i Sverige. MEN...
 
Efter att paketet lämnat Danmark kom det inga fler uppdateringar när jag spårade paketet. Dagarna gick och blev till en vecka utan att något dök upp. Vad fan! Varför? Varför jag? Varför nu? Den bästa beställningen jag gjort på hela året, som jag dessutom betalat en relativt stor summa för, inte fan ska den bara försvinna?! Jävla Murphy och hans sketna lag. Till slut ringde jag PostNord, som påstod att personen som skickat paketet var tvungen att kontakta USPS, som sedan skulle ta kontakt med PostNord för att starta en gemensam undersökning. Störtlöjligt. Konstigt nog bara några timmar efter samtalet och innan min kontakt kunde snacka med USPS kom det helt plötsligt inte bara en, utan tre uppdateringar på följd.
 
 
Dagen efter anlände paketet, fritt från skador och full med så mycket bra film att jag typ inte behöver köpa några fler filmer på jättelänge. Men det kommer jag göra ändå, såklart. Så, vad var det för filmer i paketet, egentligen? Showtime!
 
 
Trouble Man: En av blaxploitationgenrens mest hyllade filmer - av en orsak. Huvudkaraktären kallas Mr. T. MR. T! En stenhård karaktär och en genuint välgjord film.
Truck Turner: Kanske inte hyllad på samma sätt som Trouble Man, men det är absolut en av genrens mest underhållande filmer med ett alldeles underbart soundtrack av Isaac Hayes själv.
Drum: Uppföljaren till Mandingo som "out-Mandingos Mandingo!" Med Pam Grier, tungviktsvärldsmästaren Ken Norton och Yaphet Kotto i några av rollerna.
 
 
Across 110th Street: Blaxploitation-ish kriminalrulle med Yaphet Kotto och Anthony Quinn.
I'm Gonna Git You Sucka: En parodi på blaxploitationgenren från 1988 av Keenan Ivory Wayans, ja, Scary Movie snubben. Jag såg den här först som väldigt ung, innan jag ens sett min första blaxploitation (Shaft) och gillade den redan då. Nu är den såklart mycket bättre med alla referenser jag förstår bättre och jag uppskattar att genrefavoriterna Jim Brown, Bernie Casey, Isaac Hayes och Antonio Fargas har roller i filmen.
 
 
A*P*E: Jag har en svaghet för apor på film. Apornas Planet (originalet) är en av dom bästa filmerna som någonsin gjorts och jag är som bekant väldigt förtjust i King Kong. A*P*E har jag ännu inte sett, men seriöst, hur kan den inte komma att vara helt jävla underbar?
Yongary: En kaijufilm... från Sydkorea? Jag vet inte hur det går ihop eller varför den kallas för kaiju när det exklusivt är för filmer från Japan, känns ungefär som om Beck-filmerna skulle klassas som poliziotteschi. Men, men, det är ett stort monster som fuckar shit up i Asien, så självklart ska den läggas till samlingen.
Avenging Force: Action med American Ninja-duon Michael Dudikoff och Steve James. I min intervju med regissören till Avenging Force, Sam Firstenberg, överraskade han mig något när han nämnde att det här var den i sitt tycke bästa actionfilm han regisserat. Jag håller inte riktigt med, men tycker absolut att den är mycket underhållande.
 
 
An Eye for An Eye: Jag är ett STORT fan av Chuck Norris, men det här är en av de väldigt få filmer med honom jag faktiskt inte sett, så jag ser mycket fram emot att fylla den luckan.
Hero and the Terror: Underhållande, men väldigt otypisk Chuck Norris-film under perioden när han klämde ut massa guldkorn tillsammans med Cannon Films.
Delta Force 2: Kan tamejfan vara bättre än första filmen i serien, eller åtminstone mer underhållande.

OBS! Notera att Chuck sportar en mustasch på samtliga tre omslag. Vad fan är oddsen?!
 
 
The Challenge: Toshirô Mifune samurajar till det med Scott Glenn i detta 80-talsepos.
Defiance: NOS-TAL-GIIIIIII! Av alla filmer i den här beställningen var det den jag såg mest fram emot att se, då det nästan gått ett par årtionden sedan den senast setts på TV.
Highway to Hell: En hel del nostalgi spelar in här med. Jag såg den hos min moster uppe i Dalarna någon gång på 90-talet och den gjorde ett hyfsat stort intryck på mig. Vissa scener mindes jag väldigt väl, men hade ingen aning om vad den hette. Sen såg jag helvetespolisen på omslaget ovan en dag när jag kollade runt lite på Amazon och la den på inköpslistan. Den är betydligt mer skruvad än vad jag mindes, men på rätt sätt.
 
Det var alla! 14 filmer totalt. Fler kunde det lätt ha blivit, men det var dessa som slog sig fram denna gång. Hoppas på fler liknande reor framöver, om hjärtat klarar av det.
A*P*E - Across 110th Street - American Ninja - An Eye For An Eye - Anthony Quinn - Antonio Fargas - Apornas Planet - Avenging Force - Beck - Bernie Casey - Blaxploitation - Cannon Films - Chuck Norris - Defiance - Delta Force 2 - Drum - Hero and the Terror - Highway to Hell - I'm Gonna Git You Sucka - Isaac Hayes - Jim Brown - Kaiju - Keenan Ivory Wayans - Ken Norton - King Kong - Kino Lorber Studio Classics - Mandingo - Michael Dudikoff - Mr. T - Pam Grier - Sam Firstenberg - Scary Movie - Scott Glenn - Shaft - Steve James - The Challenge - Toshirô Mifune - Trouble Man - Truck Turner - Tungviktsvärldsmästaren - Yaphet Kotto - Yongary