Free Guy (2021)

©20th Century Fox
 
Genre: Komedi
Regi: Shawn Levy
Manus: Matt Lieberman
Producent: Greg Berlanti
Land: USA
 
En bankkassör inser att han är en bakgrundsspelare i ett TV-spel och försöker ändra på det.
 
Jag har gillat Ryan Reynolds ända sedan jag såg komediserien Two Guys, a Girl and a Pizza Place på slutet av 90-talet. Det har varit en märklig resa att följa hans karriär. När han till slut slog igenom efter flertalet underhållande men uteblivna succéer, som Waiting... och Just Friends, gick det snabbt nerför igen efter rejäla missar som Green Lantern och R.I.P.D. Sen gjorde han en comeback med Deadpool och har sedan dess varit betydligt bättre på att välja rätta filmer.
 
 
Free Guy är ännu en i raden av filmer för Ryan Reynolds som känns "rätt". Han får köra all-in på sina starkaste sida, humorn (även om han kan vara bra i draman också) och verkar ha fått fritt fält att göra lite som han vill med sin karaktär, för humorn känns väldigt naturlig och typisk för Reynolds.
 
 
Det finns en del actionsekvenser också, men mest med inslag av humor även där. Free Guy underhåller helt enkelt, genom hela filmen. Rekommenderas varmt till dom som vill ha sig ett gott skratt. Perfekt popcornsrulle, som kan ses med både vänner och familj.
 
Betyg: