Terminator: Dark Fate (2019)

 
Genre: Action/Sci-fi/Wokesploitation
Regi: Tim Miller
Manus: David S. Goyer, Justin Rhodes, Billy Ray
Producent: James Cameron, David Ellison
Land: USA
 
En Terminator och en uppgraderad människa från framtiden åker tillbaka i tiden för att förstöra respektive rädda framtiden för människan. Som alltid.
 
Det HÄR är den sanna uppföljaren till världens bästa uppföljare någonsin - Terminator 2: Judgment Day. Det är åtminstone vad som sagts av James Cameron och typ alla involverade i filmen. Fuck Rise of the Machines, fuck Genisys. This. Is. It. 'kay, bring it. (SPOILERS AHEAD).
 
 
En minut in i filmen och jag visste att jag aldrig borde satt min fot i biosalongen. Man dödar alltså John Connor. Allt slit, all spänning i första filmen för att se till att mamman skulle leva för att föda ungfan och sedan i andra filmen för att ungfan skulle få fortsätta leva. Pang, pang, död på 60 sekunder. Hepp. Jo, visst, det var ju oväntat, vilken twist. Men oväntat betyder inte alltid bra, det kändes forcerat och lite senare blev den känslan ännu större.
 
Personen som ska räddas den här gången är Dani, en kvinna från Mexiko *Ping: Woke-poäng!* Terminatorn som åkt tillbaka i tiden har också ett latinamerikanskt utseende *Ping: Woke-poäng!* Människan som skickats tillbaka för att rädda mänsklighetens sista hopp är Grace, också en kvinna *Ping: Woke-poäng!*, dessutom är hon korthårig, klär sig i en wifebeater och är rent allmänt väldigt butch, så vi ska anta att hon är lesbisk *Ping-Ping: Dubbel woke-poäng!*
 
 
Linda Hamilton återvänder dock som Sarah Connor och är en av få höjdpunkter i filmen. Hon är stenhård och cool precis som i T2, det är jävligt kul att se henne tillbaka i sin paradroll. Vi får några winks till tidigare filmer mellan all action i CGI som lika gärna kunde tillhört en Marvel-film. Ett enda stort spektakel som inte är något speciellt eller minnesvärt. Men! Snart kommer ju Arnold, right? 30 minuter in i filmen blev 40, som blev 50, som blev 60, som blev 70 och där någonstans, först DÅ fick vi syn på gubben, och typ där blev filmen ännu sämre.
 
Backstoryn/förklaringen till denna T-800:s existens är det absolut dummaste och töntigaste i franchisens historia, möjligen det dummaste och töntigaste i någon film någonsin. Denna terminator, samma som dödade John Connor för 20+ år sedan... är i ett förhållande, med en kvinna, som har en son, som han nu är styvfar till. Kvinnan och pojken är dessutom av latinamerikanskt ursprung *Ping: Woke-poäng!* På något sätt fick han kontakt med kvinnan, som då var i ett destruktivt förhållande med en man som slog henne och skulle döda deras gemensamma son *Ping: Män-är-svin-Woke-poäng!* Terminatorn räddade kvinnan från mannen och har sedan dess varit ett par, han jobbar även som gardinförsäljare och äger ett fint hus med en amerikansk flagga på verandan och allt. VAD. I. HELVETE!?
 
 
Filmens piéce de résistance är dock när Grace berättar för Dani och till publiken:

Dani, jag skickades inte tillbaks i tiden för att rädda dig för att du en gång ska föda en MAN som ska leda människan i revolt mot maskinerna. Jag skickades tillbaks i tiden för att jag ska rädda DIG, för det är DU som ska leda oss mot maskinerna och vinna kriget åt oss. DU, en KVINNA, för KVINNOR KAN!
 
*Pingpingpingpingpingpingpingpingpingpingpingpingpingpingping: Woke-poäng overload!*
 
 
Allt detta man fick tryckt upp i ansiktet på sig under hela filmen var genuint distraherande, men det gjorde kanske inte mycket, för det jag såg av filmen när jag inte drog ut det lilla hår jag har kvar på huvudet var inte mycket att hänga i granen. Visst var Linda Hamilton bra och Arnold småkul ibland, men den var i övrigt trist medan all Marvel-ish CGI-action och buller fortsatte i mängder och som kulminerade i en trött slutstrid. Designen på och allt den nya terminatorn Rev-9 kunde göra kändes mer töntigt än coolt. Jakten på woke-poäng tog tamejfan inte ens slut under eftertexterna. Det räckte visst inte med att hela filmen var en enda lång Mexikansk pride-parad, för till och med då bjuds vi på en latinoversion av det klassiska Terminator-themet, komplett med spansk gitarr och mariachi-trumpeter. *Ping: Woke-poäng!*

Men filmen lyckades åtminstone bekräfta en misstanke jag burit på länge - att vi män är värdelösa, att vi bara tar upp plats här på jorden. Allt som behövs är kvinnor, och robotar. Tack, James Cameron. Fuck you. Och fuck den här filmen.
 
Betyg:
 
Action - David S. Goyer - James Cameron - John Connor - Linda Hamilton - Sarah Connor - Terminator 2: Judgment Day - Terminator: Dark Fate - Woke - Wokesploitation
Sofia

Ursäkta, jag blir lite osäker... Du gillade alltså inte "Carls" gardin-utläggning? :D

Svar: Konstigt nog, nej :D
Pappa Älskar Film

Anonym

Bästa recensionen jag läst, Tack
Såg den nu och instämmer helt, snacka om att döda hela serien.... Terminator PK kunde den hetat istället....

Svar: Tackar! Ja, det är en hemsk film på alla sätt och vis. Spyr bara jag tänker på den. Tacka vet jag Rambo: Last Blood, så långt från den här sörjan man kan komma!
Pappa Älskar Film