Far & sons första filmkväll

 
Bilar, Bilar 2 och Bamse och Tjuvstaden är några exempel på filmer jag sett tillsammans med äldsta sonen så många gånger att jag är nära ett sammanbrott varje gång han plockar fram DVD:erna. Förra veckan fick Charles, som är tre år gammal, en ny Stålmannen-utstyrsel som han var glad över på ett sådant sätt endast ett barn kan bli. Den bestod av en blå t-shirt med det kända S:et på och kardborrband på axlarna som man sätter dit en röd cape på.
 
 
Han sprang omkring med den hela dagen för att visa mamma och pappa att han är snabb samt för att ge capen lite vind. Jag kände att nu var det god tid att visa honom vad det första pappa tänker på när han hör namnet Stålmannen eller Superman - Christopher Reeve.
 
 
Jag valde att våran första, lite vuxnare film tillsammans skulle bli Superman II. Den är kortare än del ett och Stålis dyker upp tidigt i filmen utan att man får en lång origin story innan han sätter på sig dräkten. Det är helt enkelt mer fart i Superman II, tålamodet hos en treåring är ju inte så stort, som ni säkert vet. Med lite god mat på bordet satte vi igång våran första riktiga fader & son-filmkväll.
 
Visst frågade han "Vart är Supermannen dååå" nästintill varje scen han inte var med i samt sysselsatte sig med lite billekar under vissa av dessa stunder, men i övrigt levde han med i det han såg. Förutom Stålmannen var Zod & co bra på att hålla hans intresse uppe. Filmkvällen blev lyckad och det var jättekul att se filmen från ett barns perspektiv. När den var slut sprang han in till mamma, som lagt sig för att söva lilla James, för att berätta hur bra den var och ville redan morgonen därpå se "Supermannen filmen" igen.
 
 
Nu dröjer det ju ett bra tag innan vi kan ha en filmkväll som är ÄNNU mer i farsans stil, där huvuden kapas av rostiga machetes och mustaschprydda hämnare skjuter skurkar på löpande band, men det här var en rolig början på många framtida far & son-filmkvällar. Jag har redan börjat klura på lite fler filmer vi kan se tillsammans, undrar vilken nästa blir?
Bamse och Tjuvstaden - Bilar - Bilar 2 - Cape - Christopher Reeve - Stålmannen - Superman - Superman II - Zod