Nytt

 
Senaste beställningen från Diabolik har anlänt med följande godingar:
 
 
Death Ship från 1980 var starten på en rejäl men ack så underhållande vändning i George Kennedys karriär. Hans 80-talsfilmografi borde någon skriva en bok om - och jag skulle pre-ordra skiten snabbare än Kennedy tackade ja till ett undermåligt projekt på 80-talet!
 
 
Spaghettiwestern The Grand Duel med Lee Van Cleef släpptes även i England av Arrow Video, men den är klippt med några sekunder och eftersom jag är allergisk mot sånt fick det bli en import från USA, där den är oklippt.
 
 
The Monolith Monsters är ännu en i raden av 50-tals sci-fi rullar från Shout! Factory. Jag hoppas verkligen att dom fortsätter släppa guldkorn från årtiondet då sci-fi var som bäst.
 
 
 
Le Professionnel och The Outsider är ett par franska eurocrime-rullar med Jean-Paul Belmondo, en man som inspirerat bland annat Jackie Chan med sina vågade stunts.
 

Om George Kennedy hade kul på 80-talet hade Henry Silva förmodligen minst lika kul på 70-talet. Han hoppade mellan Italien, Frankrike och Tyskland i diverse eurocrime-produktioner, gjorde en rulle med Charles Bronson (Love and Bullets) och tog även en tur till Hong Kong för att göra den dundersköna Foxbat, en film nästan helt fri från händelselösa stunder. Hans 80-tal var inte så pjåkigt, det heller, men mer om det i ett annat inlägg.
 
Det var alla i den här beställningen!
Arrow Video - Charles Bronson - Diabolik - George Kennedy - Henry Silva - Hong Kong - Jackie Chan - Lee Van Cleef - Love and Bullets - Shout! Factory - Spaghettiwestern