Temavecka: Dee Wallace - Scream Queen!

 
Namn: Dee Wallace (tidigare Wallace-Stone)
Nationalitet: Amerikansk
Yrke: Skådespelare, helare
Efterlyst för: Att hon inte gav E.T. den där förbannade telefonen
 
Nu behöver inte Dee Wallace någon närmare presentation i egenskap av att vara en livs levande legend, men det vore ingen temavecka om huvudpersonen inte presenterades, så here it goes:..
 
Dee Wallace var en av de första, största och absolut bästa skrikdrottningarna med filmer som The Hills Have Eyes, The Howling, Cujo, Critters, Popcorn och Alligator II: The Mutation på meritlistan. Ja, sen hade hon ju en av huvudrollerna i den fjärde största kassasuccén i Hollywoods historia, en film varenda jävel och hans morsa på denna planet har sett - E.T. the Extra-Terrestrial! Hon har också en imponerande karriär i TV-branschen med över hundra roller i serier och TV-filmer. Numera jobbar hon som helare vid sidan av skådespelandet och har skrivit flertalet böcker i ämnet. Jesus Critters, vilken kvinna!
 
Jag har haft den stora äran att intervjua denna legend, en intervju ni såklart kommer få ta del av under veckan. Här är hela schemat:
 
Måndag: Recension av Wes Cravens The Hills Have Eyes
Tisdag: Recension av Joe Dantes varulvsklassiker The Howling
Onsdag: Tävling! Tre exemplar av The Howling, eller Varulven som den fick heta i Sverige, ska få nya hem
Torsdag: Intervju med temaveckans huvudperson själv, Dee Wallace!
Fredag: Recension av Cujo, filmen alla känner till men kanske inte sett
Lördag: Recension av Critters, en av mina personliga favoritfilmer som en 50+ årig arbetskamrat en gång summerat "Filmen där ullnystan far omkring"!
Söndag: Avslutande ord och presentation av vinnarna i tävlingen
 
Sådär, hoppas ni följer med på resan, som ger er en del att bita i!
 
Alligator II: The Mutation - Critters - Cujo - Dee Wallace - Dee Wallace-Stone - E.T. - E.T. the Extra-Terrestrial - Popcorn - The Hills Have Eyes - The Howling - Varulven
Sofia

Lysande Halloween-tema. Och så en intervju ovanpå det, vilken grej! Wallace är nästan alltid bra även om inramningen ibland kan fallera

Svar: Tack, kul att du tycker det! Ja, Dee är det aldrig fel att se på vare sig det är på film, TV eller intervjuer. Extremt sympatisk människa, som jag tror lyser igenom hennes roller.
Pappa Älskar Film