London 2018, dag 3: Heeere's Chevy!

 
Dagen vi väntat på var äntligen här, då vi skulle ta oss till Eventim Apollo för att se komikern och legendaren Chevy Chase live på scen, där han först skulle intervjuas och sedan besvara frågor från publiken. Eftersom det inte började förrän 19:30 hade vi nästan hela dagen på oss till annat, så vi började med lite käk på hamburgerkedjan Five Guys. Precis som på Burger Shack kvällen innan var det väldigt gott, men kändes skumt och ovant att man inte kunde köpa en hel meny utan fick beställa allt för sig, pommes, läsk, burgare. Vinäger till pommesen är visst en grej där borta, men var inget stort fan av den kombon.
 
 
Ett av de ställen vi skulle till under resan som jag listade här var baren The Lamb Tavern, där ett känt slagsmål från John Wayne filmen Brannigan spelades in. Tyvärr, fick vi snart veta, var stället inte öpper på lördagar och söndagar. En bar som inte har öppet på lördagar och söndagar, vem fan hade kunnat förutspå det?! Stor besvikelse, men det är inte sista gången jag besöker London, så det får jag gottgöra vid nästa besök, så länge besöket inte bara är över en helg, obviously. Men, men, istället tog vi oss till en annan känd filminspelningsplats från samma film, nämligen Tower Bridge, som står värd för en minnesvärd biljaktsscen och överraskande nog en turistattraktion jag inte besökt tidigare.
 
 
 
 
Precis intill Tower Bridge ligger, såklart, Tower of London, som vi också passade på att beundra på avstånd. Lite extra kul och av personligt intresse är att B-filmskungen Roger Corman regisserade en film som utspelar sig just i Tower of London och bär dessutom samma namn. Det var en av många filmer han gjorde där Vincent Price hade huvudrollen, dock inte en av de bättre.
 
 
 
 
Vi rörde oss mot Eventim Apollo när det började närma sig showtime för An Evening With Comedy Legend Chevy Chase och inväntade insläppet genom att ta en öl på en näraliggande bar. Klockan 18:30 öppnade dom dörrarna och vi tog oss in kort senare. Det säljs alltid alkohol på dessa events i loungen, men jag köper aldrig något att dricka till då jag vill vara så klar i huvudet som möjligt när det drar igång. Till skillnad från tidigare An Evening With... events jag varit på så låg inget program väntandes på sittplatsen, nu tog dom istället 10 pund för ett program, men det var det ändå värt så jag köpte med mig ett hem efter att showen var slut. Eftersom det kommer en recension av framträdandet på bloggen snart vill jag inte gå in för mycket i detalj, jag nöjer mig med att säga att det var en trevlig upplevelse som dock kunde varit bättre.
 
 
Roligast av allt var dock, och ni som följde med mig på resan via Facebooksidan har säkert läst det redan, att intervjuaren Mike Read valde ut hela fyra av mina frågor för Chevy att besvara! Det blev bara tre i slutändan eftersom dom redan täckt ett ämne tidigare, men ändå. Fy fan va stort och vilken ära! Jag filmade när han svarade men bilden blev inget bra och ljudet bara sådär, men har hittat en lösning som gör att ni kommer få lyssna på frågorna och hans svar när recensionen läggs upp.
 
 
På glatt humör efter showen tog vi oss till våra hemtrakter i London igen och hittade ett karibbeanskt ställe som hade två drinkar till kostnaden av en. Vi passade på och tog ett par Strawberry Daiquiris och Bahama Mamas som förmodligen inte innehöll mer än någon ynka cl alkohol i varje. Gott, men gav inget buzz alls så vi gick till Sainsbury som hade öppet till 24 istället för att köpa hem lite till hotellet. Vi var precis innan stängningsdags och när vi skulle scanna in sista flaskan kom ett meddelande från apparathelvetet som sa att det var för sent att köpa någon alkohol vid det klockslaget och köpet avbröts. Inte ens det vi hunnit scanna in fick vi köpa, alltså blev det ingen mer alkohol den kvällen, hur mycket vi än letade efter ett annat ställe som hade öppet. Vilken dum jävla regel, buncha wankers! Det blev lite godis och Doritos istället och tidigt sänggående, vilket inte var helt fel eftersom den sista dagen, som ni kommer kunna läsa om imorgon, skulle bli lång.
 
An Evening With Comedy Legend Chevy Chase - Bahama Mama - Brannigan - Burger Shack - Chevy - Chevy Chase - Eventim Apollo - Five Guys - John Wayne - Mike Read - Roger Corman - Sainsbury - Strawberry Daiquiri - The Lamb Tavern - Tower Bridge - Tower of London - Vincent Price