London 2018, dag 1: House of Wax

 
Redan på torsdagen, två dagar innan vi skulle se Chevy Chase på Eventim Apollo, anlände vi i England. Efter lite snabbt sökande insåg vi att istället för att ta oss till London Victoria via flygbussbolaget Stansted Express och invänta några timmar på att få checka in på vårat hotell, kunde vi hoppa av en hållplats tidigare, där det bara var några minuters gång till ett av våra mål den här resan - Madame Tussaud's. Vi var dock lite hungriga så innan vi gick dit åt vi mat på en näraliggande pub, där jag för första gången prövade på en Engelsk paj och drycken Shandy, en mix av öl och juice. Pajen var sådär, men Shandyn var to die for.
 
 
 
 
Tussaud's var mindre kul att köa till, det tog säkert 45 minuter att få komma in till det något hutlösa priset 35 pund! Men när vi väl kom in såg vi till att vi fick valuta för pengarna, så det blev en hel del bilder och selfies med några av världens största stjärnors vaxdockor. Först ut var några riktigt klassiska skådespelare.
 
 
 
 
 
Tom Cruise är ju något av en favorit, Emils sambo hatar honom dock så han tog tillfället i akt att ta en minnesvärd bild.
 
 
 
Dom hade ett Kong: Skull Island display med en stor animatronisk Kong som jag nu inser att jag även borde filmat för att ge arbetet rättvisa.
 
 
 
E.T.!
 

 
Det var ju Martin Luther King Jr. Day i USA häromdagen...
 
 
Dom hade gjort det riktigt snyggt i inredningen där deras Alfred Hitchcock stod, tyvärr var själva vaxdockan en av dem sämsta vi såg under dagen.
 
 
 
 
 
John Waynes vaxdocka hade jag redan sett i New York, men var glad att se den även i London då jag inte fick en bild med mig och The Duke vid tidigare besöket.
 
 
Överlägset mest populär av alla vaxdockor vi såg som folk ville ta selfies med var USA:s 45:e president, Donald Trump.
 
 
När vi var klara med Tussaud's checkade vi in på vårat hotell och vilade några timmar. Eftersom vi inte hade sovit något det senaste dygnet tog vi det lugnt på kvällen och nöjde oss med att köpa lite alkohol som förbrukades i hotellrummet medan vi gjorde upp planer för morgondagen, som ni kommer få läsa om och se bilder från imorgon.
 
Alfred Hitchcock - Chevy Chase - Donald Trump - E.T. - Eventim Apollo - House of Wax - John Wayne - Kong: Skull Island - London Victoria - Madame Tussaud's - Shandy - Stansted - Stansted Express - The Duke - Tom Cruise