Here comes the Hammer!

 
Det tog två veckor för filmen att skickas och två veckor för den att anlända. Men nu är den fanimej här - Hammer! Det är en av Fred "The Hammer" Williamsons första filmer i blaxploitationgenren och släpptes av bolaget Olive Films i USA. Tyvärr saknar den extramaterial, men Hammers vackra nuna i HD räcker gott och väl för mig. På tal om Williamson är det förvånansvärt mycket av hans tid som blaxploitationgenrens främsta leading man som fortfarande saknar ett släpp på Blu-ray, vissa har till och med aldrig släppts på DVD. Högst upp på min önskelista är:
 
The Legend of Nigger Charley
The Soul of Nigger Charley
That Man Bolt
Bucktown
Boss Nigger
 
Det ska bli intressant att se framöver om det finns något bolag med kulor stora nog att släppa någon av dom ovanstående tre filmerna med ordet "nigger" i. Varken Soul eller Legend of Nigger Charley har fått legitima DVD-släpp vad jag vet, medan Boss Nigger släppts, då med det smått ändrade namnet "Boss". Att ingen av filmerna kommer släppas med originalnamnen på framsidan av omslaget är något jag förväntar mig, men jag hoppas att något bolag släpper dom med omvändbart omslag där originaltiteln är med. På så sätt får dom som inte kan sätta filmerna i kontext för när filmerna gjordes som dom vill och vi andra får som vi vill eftersom vi bara behöver vända på omslaget för att få rätt titel.
 
Boss Nigger - Bucktown - Fred "The Hammer" Williamson - Hammer - Olive Films - That Man Bolt - The Legend of Nigger Charley - The Soul of Nigger Charley