R.I.P. Roger Moore

 
Film och TV-världen har precis förlorat en av mediumens största stjärnor, då Roger Moore gått bort i cancer vid 89 års ålder.
 
Det är få, om några, skådespelare som framkallar lika många underbara barndomsminnen som denna man. Min barndom präglades som för så många andra av James Bond. Visst har Sean Connery alltid varit favoriten, men Roger Moore låg snäppet bakom - det gör han än idag. Han var den roliga, lättsamma Bond, i stark kontrast till Connerys mer hårda stil. Dom allra flesta Bondfilmerna sågs ute på landet hos morfar och mormor i tid och otid.
 
Han var dessutom huvudrollsinnehavaren i en väldigt bra TV-serie som präglade min barndom lika mycket som James Bond - Helgonet. Att se Helgonet tillsammans med min morfar på fredagskvällarna var mer än en oskriven regel; det var heligt. Avsnitten sågs gärna till lite sourcream & onion stjärnor från OLW i skålen och läsk i glaset. Än idag när jag går förbi snacksavdelningen i en affär och ser dessa påsar med stjärnor på är kvällarna framför TV:n med Helgonet tillsammans med morfar det första jag kommer att tänka på.
 
 
Sen har vi TV-serien Snobbar Som Jobbar där han spelade tillsammans med en annan bortgången legendar, Tony Curtis. Den varade bara i 24 avsnitt, men det kändes som mycket fler än så när man tänker tillbaka till alla kvällar man spenderade med den på TV:n tillsammans med morfar.
 
 
Ni kanske ser den röda tråden. Det är just tiden som spenderades med min morfar, den bästa man jag någonsin känt, kombinerat med kvalitetsunderhållning som gjort att Roger Moore är synonymt med underbara barndomsminnen för mig. Jag skulle inte byta bort dom mot något.
 
Han hade också minnesvärda roller i bland annat The Cannonball Run, The Quest och Boat Trip. Det är minst sagt ett stort arv han lämnar efter sig med många, många timmar av underhållning man lyckligtvis nog alltid kan återvända till när man känner för att dra lite på mungiporna. Han ska också ha en stor eloge för sitt outtröttliga arbete som ambassadör för UNICEF.
 
Ikväll blir det Live and Let Die i Blu-ray spelaren till minne av Roger Moore, och min morfar.
 
 
Vila i frid, underbara herrar.
Boat Trip - Helgonet - James Bond - Live and Let Die - OLW - Roger Moore - Sean Connery - Snobbar Som Jobbar - The Cannonball Run - The Quest - Unicef
Micke

I dagens Expressen var det en minnesbilaga om Roger Moore.

Sofia

Vilken fin text, om både Moore och din morfar!

Svar: Tack.
Pappa Älskar Film