Temavecka: Luigi Cozzi!

 
Namn: Luigi Cozzi, också känd som Lewis Coates
Nationalitet: Italiensk
Yrke: Regissör, författare, manager för världens coolaste butik, Profondo Rosso i Rom
Efterlyst för: Att ha avslutat sin karriär som regissör alldeles för tidigt
 
Välkommen till en helt ny temavecka här på Pappa Älskar Film, den femte i bloggens historia och precis (nästan) lagom till bloggens 1-årsdag!
 
Den här temaveckan kommer centrera kring den italienska kultfilmsregissören Luigi Cozzi, och med kult menar jag verkligen KULT! En stor mängd av det mannen regisserat har fått den stämpeln, så det är inte konstigt att bolagen som släppt hans filmer på DVD och Blu-ray dom senaste åren bär namn som Arrow Video, Shout! Factory och 101 Films, dit just vi kultfilmsälskare ofta vänder oss när vi behöver en fix.
 
Luigi Cozzi började sin karriär i Italien på slutet av 60-talet, där han snabbt blev vän med den numera legendariska ikonen av italiensk film, Dario Argento, vars Four Flies on Grey Velvet han skrev storyn till. Han skulle senare regissera en giallo själv och släppte dessutom en egen version av Godzilla (originalet från 1954) som han färglagt och gjort andra småändringar till som nått kultstatus och fått namnet Cozzilla. Han påbörjade sen sitt livs äventyr genom att förverkliga sina drömmar om att skriva och recensera sci-fi och fantasyfilmer på sitt väldigt speciella och underhållande sätt, vilka gjorde honom till italiens mest originella regissör.
 
Dom senaste 28 åren har han haft en butik tillsammans med bästa vännen Dario Argento kallad Profondo Rosso i Rom, där det även finns ett museum dedikerat till Argento i affärens källare. Han var snäll nog att gå med på en intervju som ni kommer få ta del av under veckan, vars schema ser ut så här:
 
Måndag: Recension av The Killer Must Kill Again, den första och enda giallo Cozzi regisserade
Tisdag: Recension av Starcrash, det episka sci-fi äventyret som får Star Wars att blekna i jämförelse!
Onsdag: Tävling! En lycklig vinnare får The Lou Ferrigno Cult Collection på DVD, där båda Hercules-filmerna och Sinbad of the Seven Seas ingår, samtliga tre regisserade av temaveckans huvudrollsinnehavare!
Torsdag: Min intervju med Luigi Cozzi, som täcker hela hans karriär
Fredag: Recension av Contamination, Cozzis mix av sci-fi och skräck
Lördag: Recension av Hercules, svärd och sandal-fantasyn med Lou Ferrigno i huvudrollen och möjligen den sjukaste film du någonsin kommer se!
Söndag: Temaveckan avrundas med att vinnaren i tävlingen utses
 
Så, är ni redo för ännu en tripp in i kultfilmens galna och underbara värld?
 
Hold it... hold it... hold it...
 
 
Ok, släpp loss glädjen!
 
101 Films - Arrow Video - Contamination - Cozzilla - Dario Argento - Godzilla - Hercules - Lewis Coates - Luigi Cozzi - Shout! Factory - Sinbad of the Seven Seas - Star Wars - Starcrash - The Killer Must Kill Again
Movies - Noir

Alltid trevligt :) Mest nyfiken på The Killer Must Kill Again då jag gillar giallo, men inte sett den än. Undrar just om den kan vara värd en titt...

Svar: Så dröjer det inte länge till innan du får veta mitt svar på det :) Har du sett några av dom andra som ska recenseras?
Pappa Älskar Film

Movies - Noir

Nej, de övriga har jag inte haft någon vidare koll på, även om jag visste att Lou spelade Hercules. Blir kul läsning.

Sofia

Som vanligt blir jag helt golvad av din ambitionsnivå -- kudos!

Svar: Haha, tack. Hoppas finna lite fans åt Luigi!
Pappa Älskar Film