Gott Nytt Filmår!

 
Nu när 2016 officiellt är över får man väl ta och reflektera lite över året som gått, precis som alla på Facebook verkar göra.
 
Året som pappa har varit helt otroligt givande. Jag har firat min sons första födelsedag, sett honom ta sina första steg, hört honom kalla mig "pappa" för första gången och utöka sitt ordförråd ytterligare, bevittnat hans personlighet komma fram mer och mer, gått med honom till dagis, sett honom bli mer självständig, tagit honom till Kolmårdens Djurpark och där fått höra honom härma favoritdjurens vrål, sett honom bli sötare och sötare för var dag som går, vilket inte borde vara möjligt, samt mycket annat kul och spännande som gör att man är tacksam över att vara förälder varje dag.
 
 
Som filmälskande filmsamlare har 2016 också erbjudit en hel del, faktum är att det mycket väl kan ha varit det mest givande året hittills på den fronten. Först och främst flyttade vi väldigt tidigt på året in till våran drömlägenhet som gav mig mitt alldeles egna filmrum och därmed gjorde det möjligt att ta samlandet till en helt annan nivå. Det är ett magiskt ställe där nästan allt verkar möjligt, som ger mig den där stimulansen endast en hobby kan ge.
 
Jag har köpt en jävla massa film, både nya (för mig) och gamla favoriter, fördjupat mig ytterligare i några genrer samt upptäckt nya, spännande delar av filmvärlden (Weng Weng är nog det starkaste exemplet på det). Jag har haft turen att fått se John Carpenter, en av mina favoritregissörer och kompositörer, live inte bara en, utan två gånger och avrundat året med att även se legendaren Ennio Morricone framföra sin musik live. Grabbarna på VideoWest Filmquiz här i stan har fortsatt leverera utmanande och roliga quiz som jag och mina lagkamrater fortsätter vinna, vilket förmodligen inte gör min tävlingsinriktade natur på det området några tjänster.
 
 
Sen får jag inte glömma anledningen till att ni är här - bloggen, som gjort det möjligt för mig att skriva om min omåttligt stora passion till film. Det har blivit lite av en hobby vid sidan av hobbyn. Här vill jag passa på att tacka Markus från Filmfett, då det var vårat eviga snack om film på lunchrasterna som bidrog till att suget väcktes till liv och att jag till slut tog steget fullt ut genom att skapa den här bloggen. Jag har bara känt Markus i sju månader, men från första stund kändes det som att vi varit vänner i många, många år och det finns inget vi inte kan tala om för varann. När det första han klämde ur sig under en diskussion om Vertigo var att han tycker James Stewart överspelar hade jag inga som helst problem med att be honom dra åt helvete, medan han inte har några som helst problem med att kalla mig för en osofistikerad jävel på grund av att jag inte tagit till mig brittiska produktioner lika mycket som han har. Vi vet precis var vi har varann oavsett samtalsämne, det är en sällsynt vänskap man måste ta vara på här i livet.
 
 
2017 då, vad har det att erbjuda en familjefar och tillika filmsamlare? Som förälder ser jag fram emot att se min son växa både i storlek och som individ under året, vi börjar med ett pang genom att på årets första dag fira hans tvåårsdag med tårta, lek och presenter. Det enda jag vet som filmälskande filmsamlare är att det som vanligt kommer köpas massvis med film, jag har redan några events inbokade och mycket tid kommer även läggas på att förbättra filmrummet. 2017 ser redan lovande ut...

Gott nytt filmår på er!
Ennio Morricone - Filmfett - James Stewart - John Carpenter - Vertigo - VideoWest Filmquiz - Weng Weng
Sofia

God fortsättning! Ser fram emot ett spännande bloggår här, du lyckas alltid överraska. In a good way :D

Svar: God fortsättning på dig med och tack! Ser fram emot att läsa massa intressanta tankar om filmer på din blogg!
Pappa Älskar Film