Pappa Älskar Film - Betygsskalan & Recensionsregister

 
I mina recensioner använder jag mig av betygsskalan 1-5. Vad de enskilda betygen innebär är följande:

1 filmälskande pappa med sonen i famn betyder att det är en riktig skitfilm vi pratar om. Usel rakt igenom utan någonting alls positivt att säga om den. Filmer som jag aldrig kommer se igen om det finns en högre makt som är mån om mitt välbefinnande.

2 filmälskande pappor med sonen i famn betyder att filmen inte är bra, men samtidigt inte urusel. Den har något som räddar den från bottenbetyget och kan ses som OK. Inget jag skulle rekommendera så länge den inte har en annars viktig plats i filmhistorien.
 
3 filmälskande pappor med sonen i famn betyder att det är en bra film som är värd att se, men oftast inget märkvärdigt mer än ett par väl spenderade timmar framför TV:n.

4 filmälskande pappor med sonen i famn betyder att filmen är väldigt bra och rekommenderas varmt av mig. Det är en film som bör ses.

5 filmälskande pappor med sonen i famn betyder att ditt liv aldrig mer blir sig likt efter att du sett filmen. Det är ett mästerverk, bland det bästa jag sett i genren den tillhör. Ett absolut måste som jag skulle kämpa till döden för att försvara.
 
I de fallen en film får ett av ovanstående betyg plus en halvt svartfärgad filmälskande pappa med sonen i famn betyder det att filmen höjer sig ett snäpp över kriterierna som siffran beskriver, men inte tillräckligt mycket så att den når nästa siffra i betygsskalan.

 
Nedan finner ni ett alfabetiskt register över samtliga filmer (samt lite annat längst ner på sidan) som jag recenserat här på Pappa Älskar Film. Listan uppdateras så fort en ny film har recenserats. 
 
0-9
 
A
 
 
B
 
 
C
 
 
D
 
 
E
 
 
F
 
 
G
 
 
H
 
 
I
 
 
J


 
K
 
 
 
 
M
 
N
 
 
O
 
 
P
 
Q
 
 
R
 
 
S
 
 
T
 
 
U
 
 
V
 
W
 
 
X
 
 
Y
 
 
Z
 
 
Annat jag recenserat:
 
Konserter
 
 
Böcker
 
Betyg - Recension
Sofia

Haha, nu vet jag några som blir väldigt glada över ett förklarande betygsinlägg :) Det låter som om du och jag ligger rätt nära i resonemang kring de olika stegen -- en trea ska vara en film som man med rel gott samvete kan rekommendera till någon men det kan vara en lättsinnig popcornrulle och behöver inte vara något från den tyngre arsenalen. Men du har alltså inget steg under "1 filmälskande pappa med sonen i famn"?

Svar: Nej, den tanken slog mig aldrig riktigt. Om en film inte ens förtjänar en etta så är chansen stor att jag hängt mig under filmens gång. Men en siluett av en rykande hög med dynga kanske vore något att införa?
Pappa Älskar Film

Sofia

Jag har iaf ett överkorsat betyg för att markera den typen av produkter som inte ens är värda att betygsätta. Hela 17 st har det blivit under årens lopp :)

https://bilderord.wordpress.com/category/betyg/betyg-ovardig/

Svar: Ju mer jag tänker på det, desto mer rätt känns det att ha ett icke-betyg som reserveras för filmer som knappt förtjänar att kallas för film.
Ska fundera på det ytterligare, tack för tanken!
Pappa Älskar Film

Simon

Ville inte smutsa ner någon av dom nyare inläggen med en sån här fråga, så jag lämnar den här istället!

Detta var en fråga som jag hittade på ett annat ställe och jag tyckte det hade funkat bra att ställa frågan till dom filmbloggarna jag följer. Om du skulle rekommendera en film, den behöver inte vara något mästerverk men bara att du tycker om den, vad skulle det vara för nån?

Tanken är att sätta ihop en lista med filmer som man kan gå igenom om man inte vet vad man vill gå igenom för någon!

Svar: Ingen fara, jag har mailat dig med mitt val av film jag skulle rekommendera.
På min "Om Mig"-sida hittar du följande mejladress du kan kontakta mig på om du har några andra frågor: pappaalskarfilm(at)gmail.com
Pappa Älskar Film