Blue Undergrounds Zombie Flesh Eaters

 
För 14 år sedan såg jag Lucio Fulci's Zombie Flesh Eaters för första gången. Jag och en vän hade varit i en hyrvideobutik som hade en kista full med köpfilmer där priset var 2 för 99 kr. Vi köpte en vardera, jag tog Rawhead Rex och han tog Zombie Flesh Eaters. När kvällen var över och vi hade sett båda filmer kunde vi konstatera två saker:

1. Rawhead Rex var väldigt underhållande, en gömd skatt.
2. Zombie Flesh Eaters var bland det sämsta skit vi någonsin sett.

Ingen av oss förstod varför den blivit en av de mest beryktade filmerna i genren och kände oss lurade. När jag berättade om denna åsikt till en annan, Fulci-frälst vän fick jag en utskällning som hette duga. Vi hade visst sett en sönderklippt VHS, jag tror det kan ha varit ett House of Horror-släpp, flera av er läsare vet nog vad det innebär. Han hade själv råkat köpa en kopia av den en gång i tiden och slängt den så fort han insåg misstaget. Den klippta versionen gav inte en riktig bild på filmens kvalitet och jag blev beordrad att se den oklippta så fort som möjligt.

Det dröjde säkert 5-6 år innan jag såg den oklippt och visst, det var precis som han hade sagt en stor skillnad. Från att ha varit något av det sämsta vi sett så blev det en väldigt bra och sevärd zombierulle. Efter George A. Romeros originaltrilogi (Night, Dawn & Day of the Dead) är det nog den jag gillar mest i genren och häromdagen fick jag hem Blue Undergrounds fina 2-discare av filmen på Blu-ray. Den är laddad med en stor mängd extramaterial, bland annat en introduktion till filmen av Guillermo del Toro.

Blue Underground är ett fint amerikanskt bolag som specialiserar sig på kult och exploitationfilmer. Jag har flera av deras släpp sedan tidigare i samlingen och man blir alltid glad av att lägga till en ny som denna!
 
Blue Underground - George A. Romero - Guillermo del Toro - Lucio Fulci - Rawhead Rex - Zombie Flesh Eaters
Sofia

Åh, en riktig Fulci-klassiker. Jag måste erkänna att jag är lite svag för hans larvfaiblesse. Men visst kan det vara klurigt att få tag på vettiga versioner om man inte är försiktig.

Svar: Ja, det är lite intressant, för att inte tala om all gore man får se i hans filmer. Han gör det nästan till en konstart. I vissa av hans filmer blir det nästan den enda behållningen.
Pappa Älskar Film

Micke

Jag har den på DVD i två olika utgåvor, den ena är Njutafilms utgåva. Har den också på Blu-ray, Arrows steelbook-utgåva!

Svar: Arrows Steelbook är fin! Är på jakt efter utgåvan med vitt slipcase från Arrow. Det är den mest sällsynta och dyraste att köpa i den "Vita serien", som jag kallar den.
Pappa Älskar Film

Micke

Jag har den utgåvan också. Köpte den innan jag fick tag på steelbook-utgåvan.

Svar: Jäklar, då blev jag genast lite avis. Har du fler i den Vita serien?
Pappa Älskar Film

Micke

Nej, har bara den.

Svar: Ja, det är ju rätt film i serien att äga! Om du någonsin vill sälja kan du ju höra av dig :)
Pappa Älskar Film